Як із звичайної риби приготувати смачне і корисне блюдо
Сьогодні буду готувати рибу на пару і подушці з овочів. Я люблю рибу в будь-яких її проявах, цей чудовий рецепт не виняток. Готується страва просто, на виході виходить ніжна, пропарена рибка з смачними тушкованими в маслі овочами, і неймовірним ароматом, практично ресторанну страву.
У цій страві можна використовувати будь-яку білу рибу. Овочі можна додавати/прибирати в залежності від ваших уподобань, це не так критично. Я для себе визначила той самий, особисто мені підходить продуктовий набір, з якого це блюдо виходить просто нереальним.
ЯК ГОТУВАТИ
Очищаю, мою і нарізаю цибулю тонко півкільцями. Очищаю і подрібнюю за допомогою ножа часник. Ріжу дрібно стебла селери, болгарський перець, а помідори черрі розрізаю навпіл. Тепер викладаю овочі шарами на холодну сковороду в наступному порядку; цибуля, часник, селера, болгарський перець, помідори. Поверх помідорів укладаю рибу, я використовую тріску.
Можна використовувати заморожену, ні чого страшного не трапиться. Вміст сковороди солю, перчу, укладаю поверх риби за пару гілочок розмарину і чебрецю.
Вони дадуть страви обладнаний запах, якщо під рукою чебрецю і розмарину немає, не біда, смак страви від їх відсутності не постраждає. Поливаю всю цю смакоту оливковою олією, додаємо в сковороду трохи води, кілька пластинок вершкового масла і накриваю кришкою.
Ставлю на середній вогонь, готую 30 хвилин. Після чого прибираю кришку і тім’яну гілки з розмарином, вони більше не знадобляться. Запах на кухні просто божественний. Сковороду продовжую тримати на вогні для того щоб випарувалася зайва рідина. Коли поверх овочів пішли надлишки вологи, блюдо готове, пора до столу.
Тепер головне встигнути розкласти все по порціях, а то їдці і порожні тарілки з’їдять. На мій погляд це одна з смачних рибних страв. Пробуйте, готуйте, радуйте себе, рідних і близьких!
Інгредієнти
1. Тріска – 700 р.
2. Цибуля ріпчаста – 2 шт.
3. Часник – 1 головка
4. Селера – 3 стебла
5. Болгарський перець – 1 шт.
6. Помідори черрі – 10 шт.
7. Чебрець – 5 гілок
8. Розмарин – 3 гілки
9. Олія оливкова – 20 мл
10. Масло вершкове – 50 г.
11. Вода – 50 мл
12. Сіль – за смаком
13. Перець чорний мелений – за смаком